ViLLE-käyttökoulutukset
Haluatko ViLLEn käyttöön luokassasi? Se on helppoa! Saat tarvittavat tiedot ja taidot koulutuksessa, jonka aikana saat myös henkilökohtaiset tunnuksesi ViLLEen. Koulutuksen jälkeen ViLLEn käyttö on opettajalle ja hänen opiskelijoilleen maksutonta.
Kokeneilla ViLLE-opettajilla on mahdollisuus jatkokouluttautua ViLLE-asiantuntijaopettajaksi tai jopa paikalliseksi kouluttajaksi. Asiantuntijakoulutuksen suorittanut opettaja voi luoda vuosittain kolme uutta ViLLE-opettajatunnusta koulunsa opettajille ja paikallinen kouluttaja voi kouluttaa kuntansa opettajia ViLLE-käyttäjiksi osana omaa työtään.
Koulutuksista vastaa Eduten Oy. Muista tarkastaa myös työnantajaltasi mahdollisuus saada tunnukset ViLLE-asiantuntijan tai paikallisen kouluttajan kautta.
Opettajien täydennyskoulutukset
Järjestämme opettajille tutkimusaloihimme perustuvia täydennyskoulutuksia. Viime vuosina olemme järjestäneet täydennyskoulutuksia muun muassa oppimisanalytiikan hyödyntämisestä opetuksessa, sähköisestä arvioinnista ja ohjelmoinnillisesta ajattelusta.
Tänä lukuvuonna olemme mukana mm. seuraavissa ViLLEä, oppimisanalytiikkaa ja digitaalista pedagogiikkaa koskevissa koulutuksissa. Kaikki alla olevat koulutukset ovat joko kokonaan tai osin Opetushallituksen rahoittamia ja osallistujalle maksuttomia. Tutustu ja ilmoittaudu mukaan!
Oppimisanalytiikka ja tuen muodot perusopetuksessa (6 op)
Luokanopettajille, matematiikan aineenopettajille sekä perusopetuksen erityisopettajille ja rehtoreille suunnattu koulutus käsittelee digitaalisista järjestelmistä saatavan tiedon hyödyntämistä matematiikan oppimisvaikeuksien tunnistamisessa ja niihin reagoimisessa. Lisäksi tutustutaan omien sähköisten tehtävien laatimiseen ViLLE-järjestelmässä. Kurssi koostuu kolmesta osiosta, joissa käsitellään oppimisanalytiikan perusteita, sen tarjoaman diagnostiikan hyödyntämistä sekä opetuksen eriyttämistä.
Kohderyhmä: perusopetuksen opettajat
Järjestäjä: Turun yliopisto, Åbo Akademi
Toteutus: verkkokurssi, lukuvuosi 2024–2025 ja 2025–2026
Lärandeanalys och stödformer i grundskolan (6 sp)
Denna fortbildningen för klasslärare, ämneslärare i matematik, speciallärare och rektorer fokuserar på hur lärare kan använda information från digitala system för att identifiera och åtgärda inlärningssvårigheter i matematik. Vi kommer också att introducera hur lärare kan skapa egna elektroniska uppgifter i ViLLE-systemet. Kursen består av tre delar som täcker grunderna i lärandeanalys, hur lärare kan använda den diagnostik som erbjuds och hur lärare kan differentiera undervisningen. Fortbildningen finansieras av Utbildningsstyrelsen och är därför avgiftsfri för deltagarna. Läs mer här.
Målgrupp: lärare i grundskolan
Arrangör: Åbo universitet, Åbo Akademi
Format: nätkurs, läsåren 2024–2025 och 2025–2026
Arviointiosaamisen kehittäminen alakoulussa
Haluatko vahvistaa arviointiosaamistasi ja saada uusia työtapoja arviointityöhön? Opetushallitus on julkaissut uudet kuudennen luokan arviointikriteerit, jotka astuivat voimaan syksyllä 2023. Arviointiosaamisen kehittäminen alakoulussa -koulutus tarjoaa monipuolisia työtapoja, joiden avulla voit kehittää arviointiosaamistasi näiden uusien lukuvuosiarvioinnin kriteerien mukaisesti. Koulutuksessa yhdistetään kriteerien hyödyntäminen erilaisiin työtapoihin ja digitaalisiin menetelmiin, jotta arviointityö helpottuu ja oppilaiden yhdenvertainen asema vahvistuu.
Kohderyhmä: alakoulun opettajat
Järjestäjä: Suomen eOppimiskeskus, Islacat edu, Oppimisanalytiikan tutkimusinstituutti, Qridi oy
Toteutus: verkkokurssi, syksy 2023 – kevät 2025
Joustavaan matematiikkaan (15 op)
Tule kehittämään osaamistasi ja herätä lasten ja nuorten kiinnostus joustavaan matemaattiseen ajatteluun! Huippupalautteita saaneet, osallistujille maksuttomat täydennyskoulutuskurssit ovat jälleen käynnissä. Kurssit toteutetaan kokonaisuudessaan verkko-opintoina ViLLE-ympäristössä. Monipuolisia materiaaleja ja menetelmiä sekä tuoretta tutkimustietoa matematiikan oppimisesta on tarjolla eri kouluasteiden opettajille sekä varhaiskasvatuksen ammattilaisille yhteensä 18 kurssilla suomeksi ja ruotsiksi. Vähintään 11 op:n kokonaisuuden suorittaneilla on mahdollisuus myös Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön myöntämään 500 euron stipendiin.
Kohderyhmä: varhaiskasvatuksen ammattilaiset, esiopetuksen opettajat, luokanopettajat, matematiikan aineenopettajat
Järjestäjä: Turun yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Helsingin yliopisto, Åbo Akademi
Toteutus: verkkokurssi, 2.9.2024 – 7.6.2026