Together

Social Distancing made so social

Game Jam 7. - 9.5.2021

Game Jam

Pelinkehittäjien järjestö IGDA Finland ja Turun yliopisto järjestävät lukiolaisille suunnatun maksuttoman Game Jam -tapahtuman toukokuun alussa. Game Jamissa lukiolaiset pääsevät kehittämään tiimeissä omaa ratkaisuaan jonka on määrä liittyä tapahtuman teemaan. Tiimien tukena toimivat pelialan rautaiset asiantuntijat.

Tapahtuma järjestetään kolmen päivän mittaisena, ja se ajoittuu perjantaista sunnuntaihin 7. - 9.5.2021. Päätöspäivänä Game Jamin raati arvioi nuorten muodostamien kehittäjätiimien esittämiä ratkaisuja. Ilmoittautuminen avataan perjantaina 16.4.2021 kello 16.40.

Tapahtuman teema on Together - Social distancing made so social. Ryhmien tehtävänä on siis käsitellä osallisuutta, kanssakäymistä ja yhteisöllisyyttä aikana, jolloin läheisyys ei olekaan perinteisessä mielessä aivan ongelmatonta.

Tule mukaan oppimaan uutta ja työskentelemään pelialan ammattilaisten kanssa!

Järjestäjät

Tapahtuman järjestävät Turun yliopisto ja IGDA Finland. IGDA Finland tuo tapaamiseen mukaan pitkäaikaista kokemusta Game Jamien toteuttamisesta sekä pelialan ammattilaisten verkoston. Turun yliopisto huolehtii tapahtuman järjestelyistä ja tiimien sparraamisesta yhdessä IGDAn asiantuntijoiden kanssa.

Mukana tapahtumassa ovat myös Sofokus oy ja NeoGames, jotka tarjoavat osallistujille lisätietoa ohjelmisto- ja pelialoilla työskentelystä ja niille työllistymisestä. Tapahtuma on osa Lukion työelämäkumppanit -hanketta.

Toteutus

Tapahtuma järjestetään Discord-alustalla, joten osallistumiseen tarvitset vain nettiyhteyden ja tietokoneen. Tiimien kehittämistyössä voi olla tarpeen käyttää esim. 3d-kehitysohjelmia tai kuvankäsittelyohjelmia - näistä kerrotaan lisää tapahtuman aikana. Toimitamme viikonlopun tarkemman aikataulun ja Discord-linkin ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.

Erityistaitoja tapahtumassa ei tarvita; kehittäjätiimeihin tarvitaan erilaista osaamista ja jokainen löytää kyllä oman roolinsa. Ilmoittaudu siis rohkeasti mukaan olitpa sitten pohjimmiltasi suunnittelija, kirjoittaja, taiteilija, muusikko, pelisuunnittelija tai koodaaja!

Aikataulu

Perjantai 7.5.

Lauantai 8.5.

Sunnuntai 9.5.

* Tiimityöskentelyyn varattua aikaa. Tiimeillä on oma Discord-kanava, jonka kautta tiimin jäsenet voivat kommunikoida keskenään. Tapahtuman järjestäjät ja asiantuntijat kiertävät tiimeissä ja he ovat tavoitettavissa, jos tiimi kaipaa apua pelin työstämisessä. Tiimityöskentelyyn on varattu pääosa viikonlopun ajasta. Taukoja ei ole asetettu erikseen ohjelmaan, jokainen tiimi aikatauluttaa työskentelynsä viikonlopun aikana niin, että ruokailuille ja levolla on varattu tarpeeksi aikaa.

Ilmoittaudu

Ilmoittautua voi alla olevan linkin kautta. Voit ilmoittautua tapahtumaan yksin, kaverin kanssa tai jo valmiina olevan tiimin kanssa. Huomaa kuitenkin, että lopulliset ryhmät laaditaan vasta tapahtuman alussa, joten tiimien kokoonpano voi muuttua. Pyrimme kuitenkin ottamaan toiveesi huomioon.

Ilmoittaudu